Előfizetői tartalom

Itt vannak az első hajók, amik segítenek leválni Európának az orosz gázról

Portfolio
Két úszó cseppfolyósított földgáz-terminált állítanak fel a hollandiai, eemshaveni kikötőben, ezek az első olyan speciális tartályhajók, amelyekre Európa az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságának enyhítése érdekében támaszkodhat. Hasonló úszó terminálok létesítését más országok is tervezik, többek között Németország, Olaszország, Franciaország és a balti országok is részben ezek segítségével függetlenednének az orosz gáztól.

A Golar Igloo és az Eemshaven LNG jelenleg együtt horgonyoz az eemshaveni kikötőben. Mindkettő úszó tároló és újragázosító egység, azaz FSRU, amelyet arra terveztek, hogy a tengerjáró hajókon szállított, rendkívül alacsony hőmérsékletre hűtött üzemanyagot a szárazföldi hálózatokba szivattyúzható gázzá alakítsa át. Az eemshaveni kikötőbe ma egy üzembe helyező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés