asvannygapot
Üzlet

Nagy bejelentést tett a Masterplast: új piacra lépnek be

Portfolio
Belép az ásványgyapot hőszigetelő anyagok piacára a Masterplast. A vállalat vezetése a konkrét beruházási döntések előkészítését az elérhető állami támogatás, a működtetéshez szükséges elektromos energia rendelkezésre állása és környezeti-fenntarthatósági szempontok alapján is mérlegeli – tette közzé a vállalat.

A vállalat igazgatótanácsának tegnapi ülésén hozott határozatában a piaci folyamatokra és a szigetelőanyagok fókuszára tekintettel döntött az új stratégiai üzletág elindításáról a vállalat. A társaság vezetése az ásványgyapot hőszigetelő anyagok gyártása területén mind belföldi, mind külföldi beruházásokat kilátásba helyezett.

A Masterplast 2022. szeptember 20-án tartandó befektetői eseményén mutatja be a vállalat megújult stratégiáját, ahol az ásványgyapot üzletág részletes ismertetése mellett új középtávú eredményterv is közzétételre kerül - közölte a cég.

Az ásványgyapot szálas hőszigetelő anyagokat az épületek egészében a padlástól a tetőn át, egészen a lábazatokig, többek között a pinceszerkezetben, a födémek elválasztásánál, a homlokzatokon, a gipszkartonfalazatok belső szigetelése során használják, minden épülettípusnál, legyen szó irodáról, ipari csarnokról, családi- vagy társasházról. Az elmúlt években folyamatosan bővült az ásványgyapot hőszigetelő anyagok iránti kereslet Európában, amelyet a jelenleg elérhető gyártói kapacitások csak korlátozottan képesek kielégíteni, mindössze néhány nagyszereplő dominálja a piacot - közölte a cég.

A kibontakozó energiaválság felerősítette az épületek energiahatékonysági korszerűsítésének igényét, amely jelentős piacbővülést eredményezhet a hőszigetelő anyagok piacán. A társaság a szálas hőszigetelő anyagok gyártásával egy jelentős értékesítési potenciállal bíró termékkörben léphet be az európai gyártók közé – közölte a cég.

A Masterplast növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amelyet zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg.

A társaság az elmúlt évtizedben mintegy 80 millió euró értékben hajtott végre invesztíciókat, melyek jelentős hányada az épületek energetikai korszerűsítésében fontos homlokzati hőszigetelő rendszer és kapcsolódó termékeinek gyártását célozta. A vállalat jelenleg a piacok ellátását 3 országban működő 8 gyártóbázisa biztosítja, ám a befejező fázisban lévő beruházásoknak köszönhetően 2023 tavaszán további három új hőszigetelőanyag gyártóüzemben (Olaszország, Magyarország és Szerbia) indul meg a termelés, ami nagyságrendi kapacitás bővülést jelent a műanyag alapú hőszigetelő anyagok gyártásában. 2022 első félévében a Masterplast 63 százalékkal növelte értékesítését az épületek energiahatékonyságát javító homlokzati hőszigetelő termékcsoportban, és féléves összesítésben jelentősen meghaladta az előző év azonos időszakának eredményeit.

„A vállalat növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő nagy mérföldkő az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártása, amellyel a legnagyobb nemzetközi nagyvállalatok által uralt szűk elitmezőnybe lépünk. Az ásványgyapot hőszigetelések piacát az elmúlt időszakban ellátási nehézségek jellemezték egész Európában. Ebben a vákuum szegmensben nagyon erős az értékesítési potenciál, mert folyamatosan bővül a kereslet, de az elérhető gyártási kapacitások korlátozottak. A mostani döntéssel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Masterplast az évtized közepére tovább erősítse pozícióját, és a közép-kelet-európai régió meghatározó hőszigetelőanyag gyártójává fejlődjön” 

– nyilatkozta a hír kapcsán Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

A címlapkép illusztráció, forrás: Getty Images

GettyImages-1324724478
peszkov
forint készpénz bankjegy
penzugyminiszterium
északi áramlat
ukrajna háború ukrán konfliktus orosz ukrán stock

Holdblog A nagy klímalottó

Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval, sokatmondó...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
peszkov