Bitcoin
Üzlet

Életjeleket mutat a bitcoin, komoly rali van ma a kriptopiacon

Portfolio
Komoly rali alakult ki a kriptovaluták piacán, a bitcoin közel 9 százalékot emelkedett pénteken, részben annak köszönhetően, hogy az amerikai dollár gyengült, a részvénypiacokon pedig javult a hangulat. Ezzel a legnagyobb piaci értékű kriptovaluta árfolyama ismét áttörte a lélektanilag is fontos 20 000 dolláros szintet.

A hét elején a bitcoin árfolyama a június közepe óta látott legalacsonyabb szintre esett, innen jött ma felpattanás, mely során a jegyzés rövid időre 21 000 dollár fölött is járt.

btc1433

Más altcoinok, köztük az ethereum is jelenetős, 4,6 százalékos emelkedésben van, de a nagyobb kriptopénzek közül jelenleg a bitcoin árfolyamában látszik a legnagyobb elmozdulás.

eth1433

A kriptopénzek teljes piaci értéke ismét 1 000 milliárd dollár fölé ugrott.

macp1433
Forrás: Coinmarketcap

A bitcoin emelkedését részben a dollár enyhe gyengülése váltotta ki, miután a zöldhasú idén elképesztő ralit produkált. A dollárindex, amely egy devizakosárral szemben méri az amerikai dollárt, ma közel 1 százalékot esett.

dxy

Az amerikai részvényindexek csütörtökön emelkedéssel zártak, és ma is kitart a jó hangulat, ami szintén támogatja a bitcoint, hiszen szorosan korrelál az amerikai piacokkal, gyakran akkor emelkedik, amikor a részvényindexek is. Illetve az is igaz, hogy a bitcoin hajlamos emelkedni, amikor a dollár gyengül.

Továbbra is igaz viszont, hogy a bitcoin június óta egy 18 000 és 24 000 dollár közötti sávban mozog, amelyből eddig egyik irányba sem tudott kitörni.

deadcat

Vijay Ayyar, a Luno kriptotőzsde vállalatfejlesztési és nemzetközi alelnöke szerint a pénteki rali a 22 500 és 23 000 dollár közötti árfolyam visszatesztelése lehet.

Ezért, hacsak nem töri át meggyőzően ezt a szintet és nem zár felette, még mindig úgy gondolom, hogy ez egy medvepiaci rali, amely további volatilitást és lefelé irányuló árfolyamot hozhat

- mondta Ayyar.

A bitcoint idén alaposan megütötték, és több mint 60 százalékra van a novemberben látott rekordárfolyamtól. Ennek részben az oka, hogy a Federal Reserve agresszíven emelte a kamatlábakat idén, ami miatt a kockázatos eszközök, például a kriptovaluták kevésbé vonzók a befektetők számára.

Címlapkép: Getty Images

forint készpénz bankjegy
ukrajna háború ukrán konfliktus orosz ukrán stock
vlagyimir putyin
magyarorszag vasut
praga-csehorszag-karoly-hid
Érmék tőzsde háttérrel

Holdblog A nagy klímalottó

Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval, sokatmondó...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
vlagyimir putyin