Előfizetői tartalom

Magas alapkamat, elszálló beruházási költségek: megdrágultak a napenergiás projektek

Portfolio
A napenergia, a tárolás, a hálózatfejlesztés, az ellátásbiztonság, a megemelkedett beruházási költségek és biodiverzitás volt fókuszban a Sustainable World konferencia egyik délutáni panelbeszélgetésében. Az ellátási láncok okozhatnak-e fennakadásokat a naperőművek elterjedésében? Az új rendelkezések megoldást jelentenek a szabályozásban vagy csak eltolják az erőművek belépési idejét? Mi lesz az akkumulátorok sorsa? - ezekre a kérdésekre keresték a választ a résztvevők.

Egyre több fogyasztó keres napelemes megoldásokat, de olyan jelzései is vannak a piacnak, hogy ellátási problémák adódhatnak. Mit látnak a résztvevők? - tette fel a kérdést Zarándy Tamás, alelnök, energetikai igazgató, MERSZ, Capital Consulting Magyarország Zrt. Dr. Farkas Gábor, a SolServices Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 2017 óta mintegy 1000 MW beépített kapacitásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés