FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Nagyot mennek a bankrészvények az EKB történelmi lépését követően

Portfolio
Az EKB tegnapi kamatdöntő ülésén 75 bázispontos kamatemelésről határozott, és a jegybank további utalásokat tett arra, hogy további, a tegnapihoz hasonló emelésekre kerülhet sor a jövőben. Ennek következtében ma szép pluszban vannak az európai börzék, az emelkedésben pedig a bankrészvények járnak az élen, az európai nagybankok és a régiós pénzintézetek papírjaiban is találhatóak kiugró értékek.

Az elszálló infláció, és az energiaválság közepette igencsak megfontoltnak kell lennie a döntéshozóknak, azonban Christine Lagarde, az EKB elnöke a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón kijelentette, határozott céljuk az infláció letörése, és ennek érdekében a közeljövőben elképzelhető, akár több, a tegnapihoz hasonló mértékű kamatemelés is. Az európai nagybankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés