Előfizetői tartalom

10 munka, amit a világon tényleg bárhonnan végezhetsz

Portfolio
A koronavírus-járvány óta a távmunka és a home office számos munkakörben alapértelmezett lehetőséggé vált, de mostanság egy másik, még rugalmasabb munkabeosztás is egyre nagyobb teret nyer: a bárhonnan végezhető, „work-from-anywhere” állás.

A legtöbb távmunka nem nyújt 100 százalékban rugalmasságot, a FlexJobs szerint ezen állások nagy része földrajzilag kötött, ha nem is egy városhoz, de régióhoz, országhoz jellemzően ragaszkodnak a munkáltatók.

Egyre terjednek ugyanakkor azok a munkakörök is, amit tényleg a világ bármely részéről végezhetünk, helytől, akár időzónától függetlenül is.

A CNBC egy karriertanácsadó felmérése alapján felsorol néhány ilyen módon végezhető állást, ahol most a leginkább keresik a munkaerőt a világban. A FlexJobs 2022 januárja és júniusa között elemezte álláshirdetési adatbázisát azt kutatva, hogy milyen munkakörökbe keresik a legtöbb dolgozót. A vizsgált állások ténylegesen bárhonnan elvégezhetők, vagyis távmunkalehetőséget kínálnak, nincsenek helyhez kötve és nem igényelnek egyáltalán irodában töltött időt. Íme a top10.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés