szabadka szigetelés masterplast2
Üzlet

Bődületes friss célár érkezett a Masterplastra

Portfolio
Jelentősen megemelte a Masterplast részvényeire adott célárát a Kalliwoda ma reggeli elemzésében, a friss célár 7214 forint, ami a részvények pénteki záróárfolyamához képest közel 84 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az elemző ajánlása változatlanul vétel a társaság részvényeire.

A Kalliwoda előző célára 6152 forint volt.

Az elemzés főbb pontjai:

  • A Masterplast erős pozícióval rendelkezik a hőszigetelési iparban, főként a felújítási ágazatban, a magas energiaárak emiatt támogatják a vállalat további növekedését.
  • 2022 második negyedévében a Masterplast rekordbevételt ért el, főként a hőszigetelésnek köszönhetően, viszont a tetőfóliák, az építőipari kiegészítő termékek és az ipari alkalmazások üzletágak negatívan járultak hozzá az értékesítésekhez.
  • A Masterplast erős forgalomnövekedést könyvelt el Olaszországban, Romániában Szlovákiában és Szerbiában. Magyarországon, Horvátországban, Lengyelországban és Észak-Macedóniában mérsékeltebb volt a növekedés, míg Németországban és Ukrajnában csökkentek az eladások.
  • Mind a vállalat megnövekedett termelési teljesítménye, mind a gyártás hatékonyságának javulása jelentősen hozzájárult a nyereségtermeléshez a második negyedévben, beleértve az építőipari szegmensben tapasztalható magasabb marzsokat.
  • A bővülő termelés eredményeként a személyi és anyagköltségek növekedtek a lezárt időszakban.
  • Az európai energiafüggetlenségi célok erősödése és a magas energiaárak pozitív iparági tendenciát vetítenek előre a hőszigetelő iparban, elsősorban a felújítási ágazatban. A Masterplast erős termelési háttérrel, stabil ellátási lánccal, magas készletszinttel rendelkezik és kapacitásnövelő beruházások vannak folyamatban, amelyek jó alapot biztosítanak a további növekedéshez. Az éves eredmény meghaladja a 2022-re tervezett adózás utáni nyereséget feltéve, hogy a devizapiacok továbbra is kedvezőek maradnak a vállalat számára - áll az elemzésben.

  • Az elemző kiemeli, hogy makrogazdasági szempontból kockázatot jelent a háború okozta bizonytalan helyzet Ukrajnában, az emelkedő energiaárak és a magas infláció.

A Masterplast részvényeit a Kalliwoda mellett az OTP és az MKB követi.

Az OTP legutóbbi, augusztus 23-i célára 6050 forint, vételi ajánlást mellett, míg az MKB augusztus elején 6291 forintos célár mellett ajánlotta vételre a papírokat.

peszkov
penzugyminiszterium
északi áramlat
forint készpénz bankjegy
ukrajna háború ukrán konfliktus orosz ukrán stock
vlagyimir putyin
magyarorszag vasut

Holdblog A nagy klímalottó

Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval, sokatmondó...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
peszkov