Előfizetői tartalom

Ismét a kritikus szint fölött az OTP - Mi áll a mostani emelkedés hátterében?

Portfolio
Több mint egy hónapja nem látott pluszban, újra a kulcsfontosságú 9000 forintos szint fölé emelkedtek az OTP részvényei a hétfői zárást megelőzően. Arról a múlt héten a Portfolio is beszámolt, hogy már csak egy lépésre van a magyar bankcsoport a Nova KBM nevű szlovén nagybank átvételétől, miután a közös európai bankfelügyelettől megkapta a szükséges engedélyt, így már csak a szlovén versenyhivatal engedélye hiányzik a teljes átvételhez. A mostani emelkedés ugyanakkor főként a dollár negatív irányú korrekciójának, és az abból adódó forint erősödésének, a kontinens számára kedvező háborús fejleményeknek, valamint az uniós megállapodással kapcsolatos fejlemények együtteséből adódik.

Az OTP részvényei a hétfői zárást megelőzően már 5,2 százalékot emelkedtek, ezzel pedig áttörte az árfolyam a kulcsfontosságú 9000 forintos szintet. Hetes idősíkon nézve a 9000 forintos szint nem csak most, a háború kitörése, valamint az energiaválság közepette szolgált fontos támaszként, hanem 2020-ban a világjárvány kirobbanásakor is. A régiós bankrészvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés