Előfizetői tartalom

Éles fordulat, ismét szakad a gáz ára

Portfolio
A hét első két napján úgy tűnt fellélegezhetünk, hiszen jelentősen enyhülni látszott a gázpiaci nyomás, a keddi mélyponton már egészen a 180 eurós szintekig zuhant a gáz ára, azonban ez a szint, valamint a tény, hogy nem tudtak az Európai Uniói tagállamai érdemben előrelépni az energiaválság kezelésének irányairól a spekulánsoknak is teret adhatott, így a keddi mélyponttól nézve közel 50 eurós volt a pozitív irányú elmozdulás. Végül tegnap este került bejelentésre Brüsszelben az úgynevezett vészhelyzeti energiacsomag, amely nem hozott érdemben előrelépést, így tovább emelkedik a gáz ára, a délelőtti órákban már közel 250 eurós szinten volt a jegyzés, délutánra ismét esésben van a gáz ára.

2022. szeptember 15. 16:46 Megosztás Egyre lejjebb A zárás előtti órában folytatódik a gázár esése, már a 213 eurós szinten van az ár, ez pedig közel 13 százalékos csökkenést jelent a délelőtti 244,5 eurós árhoz képest. Kép forrása: tradingeconomics.com ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés