Előfizetői tartalom

Dilemmában az alumíniumpiac: nem mindenki akar az oroszoktól vásárolni, pedig eléggé megéri

Portfolio
Az európai energiaválság, a termeléscsökkentések és az alumíniumhiány miatt a fogyasztók bizonytalanok, hogy a régió közlekedési, építőipari és csomagolóipari ágazatai számára létfontosságú alumínium oroszországi ellátása hogyan fog alakulni. Egyesek elutasítják az Oroszországból származó nyersanyag megvásárlását, míg mások a jelentős diszkont miatt már a következő évre is leszerződnek - írja a Reuters.

Egyesek úgy döntenek, hogy elkerülik a világ második legnagyobb alumíniumvállalatának számító orosz Rusal termékeit, míg mások derűlátóbbak - arra hivatkozva, hogy sem a vállalat, sem a termékei nem állnak más orosz vállalatokra vonatkozó szankciók hatálya alatt, amelyeket Moszkva ukrajnai inváziója után vezettek be. Az iparágban a fogyasztók és gyártók a héten Barcelonában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés