FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Történelmi lépés Németországban, az összeomlástól mentik az energiaszektort

Portfolio
A német kormány átveszi a Rosznyeft orosz olajipari nagyvállalat németországi egységét, beleértve három olajfinomítóban lévő részesedést, valamint az ország finomítóit ellátó orosz nyersolaj importját még ebben az évben leállítja, az Oroszország gazdasági elszigetelésére irányuló európai lépések részeként. A gazdasági minisztérium közlése szerint a kormány mostani lépéseinek célja ellensúlyozni az energiaellátás biztonságát érintő fenyegetéseket, valamint a mostani lépések fontos alapot teremtenek a schwedti telephely megőrzéséhez is.

A mostani lépés egyben az Oroszországgal való gazdasági szembenállás eszkalálódását is jelenti, és újabb mérföldkövet jelent Németország egyre aktívabb szerepvállalásában az energiaiparban, miközben az ország folyamatosan csökkenti az Oroszországgal évtizedek óta tartó szoros együttműködést. Moszkva azon lépése, hogy leállítja az Európába irányuló gázszállítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés