Előfizetői tartalom

Itt egy újabb figyelmeztető jel a durva globális gazdasági lassulásra

Portfolio
A FedEx csütörtökön visszavonta az alig három hónappal ezelőtt kiadott pénzügyi előrejelzését, mondván, hogy a globális kereslet lassulása augusztus végén felgyorsult, és az utolsó negyedévben várhatóan tovább romlik majd - számolt be a Reuters. A közleményt követően a vállalat részvényei mellett olyan rivális szállítmányozó, valamint kiskereskedő cégek részvényeit is megütötték, mint az Amazon, vagy a UPS. A recessziós félelmek tehát egy újabb területre terjedtek ki, ezzel, és a Fed várható, tovább szigorodó monetáris politikája - jövő héten akár 100 bázispontos kamatemelésre is sor kerülhet - mellett pedig ismét elromlott a héten a hangulat a piacokon, olyannyira, hogy a vezető amerikai részvényindexek egészen a világjárvány kitörése óta nem látott napon belüli esést produkáltak a keddi napon.

Csalódást keltő eredmények

A FedEx háza tájáról igencsak aggasztó hírek érkeztek az elmúlt hetekben, a vállalat augusztus 31-én zárult negyedévre vonatkozó bevétele és nyeresége is elmaradt a befektetők által kitűzött célértékektől, ez pedig tovább növelte a globális gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmakat. Ezt követően a vállalat csütörtök este közölte, hogy az európai szolgáltatási kihívások és az ázsiai makrogazdasági problémák megviselik az üzletmenetét.

A friss pénzügyi előrejelzések szerint a vállalat eredményei a következőképpen alakulhatnak:

  • A FedEx várhatóan 23,2 milliárd dolláros bevételt jelent az előző negyedévre vonatkozóan, ami elmarad az elemzők 23,59 milliárd dolláros várakozásától
  • A korrigált eredmény várhatóan 3,44 dollár lesz részvényenként, ami jóval elmarad az 5,14 dolláros korábbi előrejelzéstől.

Összességében a gazdasági tevékenység világméretű lassulása 500 millió dollárral csökkentette a FedEx Express bevételeit, valamint 300 millió dollárral a FedEx Ground bevételeit a negyedév során - áll a FedEx közleményében.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés