Előfizetői tartalom

Van egy felbecsülhetetlen kincsünk, amivel még a világ legnagyobb vállalatai sem tudnak mit kezdeni

Portfolio
Sokat beszélünk arról, hogy egyéni, vállalati és kormányzati szinten is mindenkinek megvan a felelőssége a legnagyobb kincsünknek, a környezetnek a megóvásában, értve ez alatt például a klímaváltozás negatív hatásainak a visszaszorítását, vagy a vízkészletek védelmét. A nagyobb, tőkeerős vállalatokra a felelősség kifejezetten igaz, ezek ugyanis a beszállítói láncokon keresztül, valamint stabil pénzügyi hátterükkel nagyobb hatást tudnak elérni. A McKinsey kutatása alapján azonban a legnagyobbak nem állnak túl jól a példamutatásban. Egy kisebb részük nem is foglalkozik a természet védelmével, illetve ennek a hiányából adódó kockázatokkal, egy nagyobb részük a környezetterhelést kizárólag az szén-dioxid-kibocsátással azonosítja, így a vizek védelmét, a műanyagszennyezettséget, vagy a biodiverzitást kevésbé tüntetik fel a "virtuális térképükön".

A Fortune 500 listáján lévő nagyvállalatok ugyan felismerik a természet megóvásának a fontosságát, konkrét lépéseket - amelyek túlmutatnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén - csak kevesen vállalnak. A példamutatás, és a felülről jövő nyomásgyakorlás nagyon fontos lenne, hiszen ezek a vállalatok elképesztő beszerzési láncokat mozgatnak meg, így irányt mutathatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés