Előfizetői tartalom

Tőzsdére megy a Porsche, itt vannak a friss részletek

Portfolio
A kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére a Volkswagen és a Porsche Holding részvényei mérsékelt pluszban vannak hétfőn, miután az autógyártó közölte, hogy akár 75 milliárd eurós értéket is megcéloz a Porsche sportautómárka tőzsdei bevezetésénél, ami így Európa harmadik legnagyobb IPO-ja lehet. A Porsche stabil márkájával és magas működési árrésével igyekszik megnyerni a befektetőket, még akkor is, amikor olyan más luxusautó-gyártók, mint például a Ferrari és az Aston Martin részvényei idén határozottan szenvedtek.

A vasárnap bejelentett 70-75 milliárd eurós értékbecslés ugyan némileg elmarad egyes befektetők 85 milliárd eurós becsléseitől, de még így is megközelíti a Volkswagen saját 88 milliárd eurós piaci kapitalizációját, valamint messze meghaladja más német autógyártók, például a BMW 49 milliárd eurós vagy a Mercedes-Benz 61 milliárd eurós értékét. Bár a tőzsdei bevezetés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái