Előfizetői tartalom

Államosíthatják a legnagyobb német gázimportőrt

Portfolio
A Uniper, Németország legnagyobb orosz gázimportőre a múlt héten közölte, hogy a kormány irányító többséget szerezhet a vállalatban, ami előkészíti az utat a cég teljes államosításához. Két, az ügyet jól ismerő forrás kedden azt mondta, Berlin számára világossá vált, hogy az ország legnagyobb gázimportőrének instabil helyzete az állam erejét, garanciáit és pénzügyi támogatását igényli - írja a Reuters.

A német kormány várhatóan szerdán jelenti be a megállapodást a bajba jutott Uniper államosításáról - mondta a Reutersnek egy, a tárgyalásokat ismerő forrás. A Uniper államosítási ügylete várhatóan több mint 30 milliárd euróba kerül majd a német kormánynak - írta a Business Insider. Hogyan is jutottunk idáig? A Reuters összegyűjtötte az elmúlt 1 év gázpiaci eseményeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés