elektromos autó akkumulátor
Üzlet

Ez lenne a jövő? Nagyon ráálltak a cserélhető akkumulátorokra a kínaiak

MTI
A PetroChina csatlakozott a SAIC Motor Corp. vezető kínai autógyártó csoporthoz és a szintén kínai CATL akkumulátorgyártó céghez, hogy közös vállalatot hozzanak létre elektromos járművek cserélhető akkumulátorainak szállítására - közölte csütörtökön a PetroChina anyavállalata, a China National Petroleum Corporation (CNPC) kínai állami olajipari konszern.

A CNPC közleménye nem tartalmaz részleteket a tulajdoni részesedésről, de a www.qcc.com hivatalos üzleti regisztrációs portál szerint az új vállalkozás, a Shanghai Jieneng Smart Power New Energy Technology Co Ltd. 37,5 százalékban a SAIC Motor tulajdonában van, a PetroChina és a CATL pedig egyaránt 12,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban. A második legnagyobb kínai olaj- és gázipari vállalat, a Sinopec 25 százalékos tulajdonosa a közös vállalatnak.

A sanghaji központú közös vállalat profilja az elektromos járművek akkumulátor-egységeinek lízingelése, valamint azok gyors cseréjét lehetővé tévő technológia kifejlesztése és szolgáltatásként való nyújtása - írja a CNPC közleménye.

A akkumulátorcsere-technológia fejlesztésének és elterjesztésének az egyik fő támogatója, a kínai Ipari és Információs Minisztérium (MIIT) tervei szerint 2023-ra már több mint ezer akkumulátor-csereállomás áll majd az addigra forgalomba helyezett mintegy 100 ezer, az akkumulátorok gyors cseréjére alkalmas elektromos jármű rendelkezésére Kínában.

Címlapkép: Getty Images

peszkov
forint készpénz bankjegy
penzugyminiszterium
északi áramlat
ukrajna háború ukrán konfliktus orosz ukrán stock
vlagyimir putyin
magyarorszag vasut
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
peszkov