Előfizetői tartalom

Ez lenne a jövő? Nagyon ráálltak a cserélhető akkumulátorokra a kínaiak

MTI
A PetroChina csatlakozott a SAIC Motor Corp. vezető kínai autógyártó csoporthoz és a szintén kínai CATL akkumulátorgyártó céghez, hogy közös vállalatot hozzanak létre elektromos járművek cserélhető akkumulátorainak szállítására - közölte csütörtökön a PetroChina anyavállalata, a China National Petroleum Corporation (CNPC) kínai állami olajipari konszern.

A CNPC közleménye nem tartalmaz részleteket a tulajdoni részesedésről, de a www.qcc.com hivatalos üzleti regisztrációs portál szerint az új vállalkozás, a Shanghai Jieneng Smart Power New Energy Technology Co Ltd. 37,5 százalékban a SAIC Motor tulajdonában van, a PetroChina és a CATL pedig egyaránt 12,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban. A második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés