Előfizetői tartalom

Nem sikerült a szépítés, mínuszban zárt Amerika

Portfolio
Tegnap történt a hét egyik legjobban várt eseménye, ugyanis az amerikai jegybank kamatdöntő ülést tartott, ahol 75 bázisponttal emelték az irányadó kamatsávot. Bár ez megegyezett a konszenzussal, mégis voltak olyan üzenetek a jegybank részéről, amelyek miatt csúnyán lefordultak a piacok, ilyen volt például a GDP-prognózis jelentős visszavágása, illetve az a kijelentés, hogy a kamatok még jövőre is magasak maradhatnak, és majd csak 2024-ben mérséklődhetnek. Végezetül Jerome Powell jegybankelnök kijelentette: nem számít, mit mutat a dot plot, a jegybank addig fogja emelni a kamatot, amíg az infláció nem mérséklődik – erre az üzenetre aztán még inkább beindult az esés a piacon tegnap. Az ázsiai piacok ezek után lekövették az amerikai tőzsdei mozgásokat, és Európában is hasonlóan nagy mínuszokat lehetett látni a nap első részében, majd valamelyest javult a hangulat.

2022. szeptember 22. 22:07 Megosztás Mínuszban zártak az amerikai indexek Bár a kereskedés vége felé kissé javult a hangulat Amerikában, zárásra mégsem sikerült visszahozni valamit a tegnapi csúnya esés után. Így végül a csütörtöki kereskedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés