Előfizetői tartalom

Újabb gyárat hozhat Európába Magyarország gigantikus autóipari beruházója

Portfolio
A világ legnagyobb elektromosautó-akkumulátorgyártója, a kínai Contemporary Amperex Technology egy harmadik európai gyár létesítését fontolgatja - közölte a vállalat régióbeli elnöke a Bloomberg beszámolója szerint. Ez ugyanaz a kínai cég, amely pár hete Magyarországon jelentett be gigantikus autóipari beruházását.

Gondolkodunk ezen, de jelenleg nincs egyértelmű döntés vagy tevékenység  - mondta Matthias Zentgraf a Bloomberg Newsnak adott interjúban a harmadik európai gyár kapcsán, és elmondta, hogy már folynak a belső megbeszélések. A CATL a múlt hónapban jelentette be, hogy a Mercedes-Benz Csoporttal partnerségben 7,3 milliárd eurót beruházva tervezi második európai EV akkumulátorgyárának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés