Előfizetői tartalom

Magyarország is támogatta az új szankciókat, Brüsszel szerint nem lehet népszavazás alapján dönteni

Portfolio
Nem kívánta kommentálni az Európai Bizottság azt, hogy a magyar kormány konzultációt kíván indítani az Oroszországgal szemben alkalmazott szankciókról. Eric Mamer szóvivő kiemelte, hogy az uniós szankciókkal kapcsolatos eljárásnak világos jogi keretei vannak, melyekben sehol sem szerepel az, hogy bármiféle referendumra szükség lenne - írja a hvg.

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi-e a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 tagállam nevében tett. Ebben pedig az szerepel, hogy a tagállamok partnereikkel együttműködve a lehető leghamarabb szankciókat terjesztenek elő Oroszországgal szemben. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés