Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a friss heti adatok

Portfolio
Az elmúlt héten összesen 11 392 új koronavírus fertőzöttet igazoltak Magyarországon és elhunyt 46 beteg – derül ki a friss heti statisztikából. Az egy héttel korábbi számokhoz képest mind az új esetek, mind a halálozások száma minimálisan csökkent.

A friss hivatalos adatok alapján az elmúlt héten áltagosan 1627 fő betegedett meg, ami 7 százalékos visszaesés az egy héttel korábbi napi átlagról. Úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt lassú felfutás után ismét elkezdett visszaszorulni a járvány Magyarországon.

A kórházban ápoltak száma viszont emelkedő tendenciát mutat már második hete, jelenleg 1166 koronavírus fertőzöttet kezelnek kórházban, ami 243 fős emelkedés az egy héttel korábbihoz képest, vagyis 26 százalékos ugrás. A kórházi betegek közül 18 fő van olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépre szorul, ami 4 fővel több, mint az előző héten.  

Az elhunytak száma kismértékben, de csökkent az egy héttel korábbihoz képest. Az elmúlt héten 46 beteg hunyt el (a megelőző héten 48), így naponta átlagosan 7 áldozatot szedett a koronavírus Magyarországon. Eddig a járvány 2020 márciusi kitörése óta összesen 47 503 halálesetet hoztak összefüggésbe a koronavírussal.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés