Előfizetői tartalom

Terjed az AI és a felhő a bankokban - Péterfalvi Attila elárulta, mire kell nagyon figyelni

Tavasszal Magyarországon rekordnak számító GDPR-bírságot osztott ki a NAIH egy banknak egy AI-alapú call centeres megoldás alkalmazása miatt, ám ez korántsem jelenti azt, hogy a mesterséges intelligenciát ne lehetne szabályszerűen alkalmazni a szektorban. Péterfalvi Attila szerint az ügy legfontosabb tanulsága, hogy nagy kockázatú új technológiát csak megfelelő körültekintéssel, tervezéssel és hozzáértéssel szabad használni. A NAIH elnökével többek között az AI és a felhő technológia banki alkalmazásáról, az EU és az amerikai technológiai óriások között húzódó adatkezelési vitáról és a leggyakoribb itthoni adatvédelmi incidensekről beszélgettünk. Hasonló témákkal jövő heti Banking Technology konferenciánkon is foglalkozunk, a rendezvényen Péterfalvi Attila NAIH elnök kerekasztal beszélgetésben vesz részt.

Banking Technology 2022 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján, amelyen Péterfalvi Attila is részt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés