Előfizetői tartalom

Terjed az AI és a felhő a bankokban - Péterfalvi Attila elárulta, mire kell nagyon figyelni

Turzó Ádám Pál
Tavasszal Magyarországon rekordnak számító GDPR-bírságot osztott ki a NAIH egy banknak egy AI-alapú call centeres megoldás alkalmazása miatt, ám ez korántsem jelenti azt, hogy a mesterséges intelligenciát ne lehetne szabályszerűen alkalmazni a szektorban. Péterfalvi Attila szerint az ügy legfontosabb tanulsága, hogy nagy kockázatú új technológiát csak megfelelő körültekintéssel, tervezéssel és hozzáértéssel szabad használni. A NAIH elnökével többek között az AI és a felhő technológia banki alkalmazásáról, az EU és az amerikai technológiai óriások között húzódó adatkezelési vitáról és a leggyakoribb itthoni adatvédelmi incidensekről beszélgettünk. Hasonló témákkal jövő heti Banking Technology konferenciánkon is foglalkozunk, a rendezvényen Péterfalvi Attila NAIH elnök kerekasztal beszélgetésben vesz részt.

Banking Technology 2022 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján, amelyen Péterfalvi Attila is részt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái