Előfizetői tartalom

Eddig tartott a fellélegzés, beszakadtak az amerikai tőzsdék

Portfolio
A vártnál feszítettebb munkaerőpiaci helyzetet jelző adatok érkezése rontott a részvénypiaci hangulaton a tengerentúlon - a piaci várakozások szerint a Federal Reserve a munkaerőpiaci hatásokat háttérbe szorítva továbbra is agresszív kamatemeléseket fog végrehajtani az infláció elleni küzdelem érdekében, a feszített munkaerőpiac miatt pedig magas maradhat a bérinflációs nyomás. Mind a három vezető részvényidex nagyot esett a nyitásban, a tech-túlsúlyos Nasdaq június óta nem látott szinten van.

A kedvezőtlen munkaerőpiaci hírek érkezése után után nagyot estek az amerikai tőzsdék a piacnyitás utáni órában, a Dow Jones 1,9 százalékot esett, a S&P 500 2,4 százalékos mínuszban van, míg a Nasdaq 3,4 százalékos mínuszban áll, ezzel június közepe óta nem látott szinten van a jegyzés. Az egyik legrégebbi és legszélesebb körben követett amerikai részvényindex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés