Előfizetői tartalom

Hiába az újabb szivárgások, most éppen esik a gáz ára

Portfolio
Az Északi Áramlat 2, majd később az Északi Áramlat 1 vezetéken érzékelt szivárgások következtében egészen a 212 eurós szintekig emelkedett a gáz ára a hét első felében, a kezdeti pánik mérséklődését követően azonban ma már csökkenésben van a gázár. A szivárgások mögött a NATO és az EU orosz szabotázsakciót sejtenek, amelyre a döntéshozók ígéretük szerint egységes választ fognak adni.

A mai napon már 11 százalékos mínuszban van a gáz ára, a mostani 186 eurós szint pedig már közel 13 százalékkal van alacsonyabban a szivárgásokról szóló hírek megjelenésekor elért 212 eurós szinthez viszonyítva. Kép forrása: tradingeconomics.com Mi áll a mostani esés mögött? Egyrészt, általánosságban elmondható, hogy a vártnál jobban halad az európai gáztárolók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés