Előfizetői tartalom

Szabotázs volt az OMV schwechati finomítójánál? Itt a hivatalos válasz

Portfolio
Az OMV Schwechati finomítójának leállítása záró munkálatainak részeként a jogszabályban előírt víznyomáspróba során a nyersolaj-desztilláló egység jelentős károkat szenvedett egy 2022 június 3-i mechanikai baleset után. Ez az üzem a nyersolaj nagy részét alkotóelemeire bontja, és így készíti elő a finomítóban történő további feldolgozásra. Ennek következtében a teljes finomítói kapacitásnak csak 20 százalékát lehetett kihasználni.

Miután a médiában több megalapozatlan információ is megjelent egy állítólagos szabotázscselekményről a schwechati finomítóban 2022 júniusában, az OMV azonnal kapcsolatba lépett az Államvédelmi és Hírszerző Szolgálat Igazgatóságával (DSN). A DSN most megerősítette, hogy nem utalnak jelek szabotázsra, ennek megfelelően pedig  nincs szükség további vizsgálatra. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés