Előfizetői tartalom

Emelkedő bevételek mellett csökkent az Opus Global nyeresége

Portfolio
Jelentősen nőtt 2022 második negyedévében az Opus Global bevétele és EBITDA-ja az előző év azonos negyedévéhez képest, amihez az energetika divízió bővülése, a turizmus szegmens talpraállása, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari üzletág teljesítménye is nagyban hozzájárult. Az ipari termelési szegmens is hozta a számokat, nem jó hír viszont a jövőre nézve, hogy a beruházási stop miatt a Mészáros és Mészáros Zrt. több mint 100 milliárd forintnyi szerződése nem lépett életbe. A bevételek és az EBITDA jelentős növekedése ellenére a cégcsoport adózott eredménye csökkent, amiben a forintgyengülés miatt elkönyvelt pénzügyi soron keletkező veszteség, valamint az energetika divízió magasabb adófizetési kötelezettsége játszott szerepet.

2022. második negyedévében 107 milliárd forintot meghaladó működési bevételt könyvelt el az Opus Global, ami közel 64 százalékos növekedés az előző év azonos negyedévéhez képest – derül ki a társaság ma közzétett féléves jelentéséből. A negyedévben a tavaly akvizíciókkal felépített energetika divízió, a Tigáz és a Titász teljesítménye jelentősen hozzájárult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés