FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Elszálltak a költségek, jelentős veszteséggel zárta a horvát állami energetikai vállalat az első félévet

MTI
Az állami tulajdonba lévő Horvát Elektromos Művek (HEP) Csoport az első fél évben 1,1 milliárd kuna (61,7 milliárd forint) konszolidált nettó veszteséget könyvelt el, míg tavaly ugyanabban az időszakban a vállalat közel 1,3 milliárd kuna (72,9 milliárd forint) nyereségre tett szert - derül ki hétfőn a HEP által közzétett féléves konszolidált pénzügyi jelentésből.

A HEP Csoport bevétele az első fél évben elérte a 9,9 milliárd kunát, ami a tavalyi év azonos időszakinál 2,4 milliárd kunával, 31,9 százalékkal volt több. Ugyanakkor a költségek csaknem 5,4 milliárd kunával, 89,4 százalékkal 11,4 milliárd kunára nőttek. A HEP szerint ez a kedvezőtlen hidrológiai körülményeknek, valamint az importált energiahordozók magas árának következménye....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés