Előfizetői tartalom

Még egy rossz hír a tőzsdéknek: részvényeladásokra készülnek az amerikai háztartások

Portfolio
Szabadulhatnak jövőre az amerikai részvényektől a háztartások és külföldiek, a Goldman Sachs stratégái szerint 100 milliárd dolláros nagységrendben adhatnak el jövő évben, ami közel hasonló mértékű, mint amennyi nettó vásárlás történt idén. A befektetők jelenlegi pozícionálása ugyanis arra utal, hogy további kockázatcsökkentés jöhet – írja a Bloomberg.

A befektetők jelentős részvénypozíciókkal rendelkeznek a hosszú távú átlaghoz képest, ami arra utal, hogy eladások jöhetnek 2023-ban, még úgy is, hogy a hedge fundok és kisbefektetők csökkentették a részvénykitettségüket az idei eladási hullámban – véli a Goldman Sachs amerikai stratégája. Az amerikai háztartások részvények iránti kereslete, amely 2020 óta a részvénykereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés