Előfizetői tartalom

A magas üzemanyagárakat a kereslet összeomlása fogja letörni, mert egy recesszió felé tartunk

Portfolio
Az energiapolitika három dimenziójának részletezésével kezdte előadását Bacsa György, a Mol Stratégiai Operációért és Üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója a Portfolio Energy Investment Forum 2022 keretében. Emellett előadásában az energiaátmenet kihívásairól, az ellátásbiztonságról, és az üzemanyagpiaci helyzetről is beszélt a szakember.

A fenntarthatósággal kapcsolatban Bacsa elmondta, hogy Magyarország energiamixében a fosszilis energiahordozók 70 százalékot tesznek ki, ezektől teljesen megválni jelenleg lehetetlen. Önmagában a napelemparkok építése a teljes magyar GDP közel felét igényelné, a kapcsolódó fejlesztések pedig a teljes magyar GDP-t. Bacsa szerint éves szinten a GDP 1-3 százaléka, amit reálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés