Előfizetői tartalom

Valódi energiauniót sürget az Európai Tanács elnöke

Portfolio
„Vlagyimir Putyin az Ukrajna elleni háborúval egyúttal egy energetikai rakétát is kilőtt Európára. El akarja törölni gazdaságainkat, gyengíteni társadalmainkat és lerombolni morálunkat. Tisztán kell látnunk a kár mértékét. Ez a válság igazolja közös növekedési stratégiánkat, és sürgősen szükségessé teszi egy valódi energiaunió létrehozását. Ez az EU szuverenitásának egyik alapvető pillére lesz.” – írja Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Financial Times-ban megjelent véleménycikkében.

Az energia olyan, mint a gazdaságaink ereiben folyó vér, de Oroszország agresszív fellépése miatt ez a vér kezd elapadni – fogalmaz Michel. A háztartások és a vállalatok nagyon magas energiaszámlákkal szembesültek, miközben az EU energiaimportja 2022 első felében közel 380 milliárd eurót tett ki, ami közel annyi, mint amennyit általában egy egész évre fizetünk. Energia-külkereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés