Előfizetői tartalom

Áramkimaradás helyett pénzt osztana ügyfeleinek az egyik brit energiaszolgáltató

Portfolio
A brit National Grid még csütörtökön adott ki figyelmeztetést, hogy a háztartások akár háromórás áramkimaradásokkal is szembe kellhet nézniük, amennyiben az ország nem tud elegendő gáz- és áramimportot biztosítani. Pénteken az Octopus energiaszolgáltató bejelentette, hogy egy olyan programot indít, amelynek keretében a vállalat fizetne ügyfeleinek azért, hogy ne használjanak nagy mennyiségben áramot a magas fogyasztási igényű időszakok során, ezzel is segítve az áramkimaradások megelőzését.

Ahelyett, hogy egész régiók maradnának energiaellátás nélkül gázhiány esetén, jutalmazhatjuk az embereket, ha kevesebb energiát használnak a fogyasztás szempontjából csúcsidőszaknak számító téli hónapokban - mondta Greg Jackson, az Octopus vezérigazgatója. Az úgynevezett Saving Sessions-ről az Octopus 1,4 millió okos mérőórával rendelkező, és mintegy 5000 üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés