Előfizetői tartalom

Közel egy évtizede nem használtunk ilyen kevés gázt

Portfolio
Augusztusban a hazai földgáz felhasználás 22 százalékkal csökkent tavalyhoz képest, ami így az elmúlt nyolc év legalacsonyabb értéke. Nőtt a gázimport, és emellett a hazai termelés is emelkedett. A tovább növekvő szerb beszállítás mellett az előző hónaphoz képest a hazai tárolókba 10 százalékkal több gáz került, mely így jelentősen meghaladva az uniós elvárást elérte 62,5 százalékos a töltöttségi szintet – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2022. augusztusi földgázpiaci riportjában.

Döntően az Északi Áramlat leállításával kapcsolatos hírek hatására augusztusban a földgáz spot árak tovább emelkedtek. A júliusi 200 €/MWh körüli szintről az árak a hónap közepén néhány napra 310 €/MWh fölé is kerültek a napi termék piacán. A határidős árak is követték a spot árak emelkedését, a következő havi termék esetében 340 €/MWh-ig szökött fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés