Előfizetői tartalom

Rendkívüli: szivárgást találtak a Barátság kőolajvezetéken

Portfolio
A vezető lengyel olajvezeték-üzemeltető, a PERN szerdai közleménye szerint kedd este szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezetéken. A közleményben kiemelik, hogy kedden késő este a PERN automatizálási rendszerei észlelték a szivárgást a Barátság vezetékben a nyugati szakasz két vezetékének egyikén, Plocktól mintegy 70 kilométerre. Ez az a törzshálózat, amelyen keresztül a nyersolaj Németországba jut, vagyis nem arról a vezetékágról van szó, amelyen keresztül Magyarország, és így a Mol az orosz kőolajat beszerzi. Az incidens okai egyelőre nem ismertek, a szivattyúzást a sérült vonalon azonnal leállították, az olajvezeték másik vonala változatlanul működik. A lengyel hatóságok első információi szerint a kedd este felfedezett szivárgásról feltételezhető, hogy a kár véletlen, nem pedig szabotázs volt, a német kormány szerint pedig nem szakadtak meg az olajszállítások.

Szivárgás a Barátság kőolajvezetéken A vezető lengyel olajvezeték-üzemeltető, a PERN szerdán egy közleményben jelezte, hogy kedd este szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezetéken. A PERN szerint a szivárgás okai egyelőre ismeretlenek. A közleményben kiemelik, hogy kedden késő este a PERN automatizálási rendszerei észlelték a szivárgást a Druzsba vezetékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés