Előfizetői tartalom

Gazprom: akár több mint egy évbe is telhet a megrongálódott vezetékek helyreállítása

Portfolio
Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója csütörtökön késő este az egyik orosz állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a megrongálódott Északi Áramlat gázvezetékek egy szakaszon várhatóan teljesen ki kell majd cserélni, miközben Oroszország a Fekete-tengeren és Törökországon keresztül tervezi a gázexport növelését. Az incidensek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Oroszország nemzetközi terrorcselekménynek nevezte az esetet, ujjal mutogatva a Nyugatra, míg az Európai Unió szabotázsnak nevezte azt - írja a Reuters.

Szakértőink szerint ahhoz, hogy egy ilyen esemény után helyre lehessen állítani a működést, valóban el kell távolítani egy részt a vezetékből, és tulajdonképpen egy új szakaszt kell építeni - mondta Miller, majd hozzátette, hogy ugyan a több mint 1000 kilométer hosszúságú vezeték az incidens idején nem üzemelt, de a helyreállítást tovább bonyolítja, hogy a robbanást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés