Előfizetői tartalom

Megegyezett Putyin és Erdogan a közös gázcsomópont kialakításáról

MTI
|
Portfolio
Megegyezés született Ankara és Moszkva között az Északnyugat-Törökországban létesítendő gázcsomópont kialakításáról. Recep Tayyip Erdogan a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Asztanában folytatott egyeztetései után tartott sajtótájékoztatót, melyen leszögezte, hogy a munkálatokat - a Gazprom orosz gázipari óriásvállalat szakértőivel közösen - azonnal megkezdik.

Mind Erdogan, mind Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hangsúlyozta: az érintett területen Törökország megerősíti a biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy a csomópont védelmét garantálják. Cavusoglu emellett leszögezte, hogy Ankara enyhíteni akarja az európai energiaválságot, kiemelve: Európa meggyengülése nem érdeke Törökországnak. Ellenkezőleg, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés