Előfizetői tartalom

Kitört az OTP, elindult a rakéta!

Portfolio
A nemzetközi hangulat javulásának és a dollár gyengülésének következtében a forint jelentősen erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, ennek megfelelően pedig a hazai eszközökre nehezedő nyomás is enyhült az utóbbi napokban. Ahogy arról tegnap a Portfolio is beszámolt, a tegnapi napon már igencsak izgalmas szinten, kitörés előtt volt az OTP részvényeinek árfolyama, ma az emelkedés tovább folytatódik, ezzel pedig kitört az árfolyam a hónapok óta tartó csökkenő trendből.

Javuló nemzetközi hangulat mellett a déli órákban a magyar tőzsde vezeti az emelkedést, de általánosságba véve is jól teljesítenek a régiós börzék. A vezető európai indexek közül a DAX 1, a CAC pedig 0,5 százalékos pluszban van. Régiós szinten nézve azonban a mostani kitöréssel együtt is csak a középmezőnyben van az OTP, az emelkedést a lengyel mBank, és Pekao részvényei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés