Előfizetői tartalom

Több tucat LNG-vel megrakott hajó áll sorban Európa partjainál, nem tudnak kirakodni

Portfolio
Több tucat cseppfolyósított földgázt (LNG) szállító hajó vár kikötésre Spanyolország partjainál, miután az ország hálózatüzemeltetői nem tudnak a  kirakodáshoz helyet biztosítani. A spanyol hálózatüzemeltetők a rendkívüli helyzet miatt arra figyelmeztettek, hogy akár fel is kellhet függeszteniük a rakodást - írja a Reuters.

Több mint 35 LNG-vel megrakott hajó vár kikötésre Spanyolország és a Földközi-tenger körül, csak a cádizi öbölnél legalább nyolc hajó horgonyzott le - mondták hétfőn kereskedők, elemzők és a helyzetet ismerő források. Egy iparági forrás szerint Spanyolország ezen a héten mindössze hat helyet kínál termináljain a rakományok számára, ami kevesebb mint ötöde a partjainál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés