Előfizetői tartalom

Megtörtént a várva várt kitörés, merre tovább OTP?

Portfolio
Az elmúlt napokban markáns hangulatjavulást tapasztalhattunk a nemzetközi piacokon, amely alól a magyar tőzsde sem volt kivétel. Erősödött a forint is, így a BUX az elmúlt napokban felülteljesítő volt a vezető európai  indexekhez viszonyítva, különösen az OTP szárnyalásának köszönhetően. A hét elején mi is beszámoltunk róla, hogy kitörés előtt áll az OTP, a várva várt elmozdulásra pedig végül a tegnapi napon került sor, a bank részvényei pedig közel 1 hónap után ismét a 9000 forintos szint fölött zártak.

Megtörtént a kitörés

A javuló nemzetközi hangulattal együtt a dollár gyengülése is segített a magyar tőzsdének és a hazai eszközöknek az elmúlt napokban, így mondhatni ideálisak voltak a körülmények egy nagyobb elmozdulásra. A tegnapi napot átlagon felüli forgalom mellett 5,4 százalékos emelkedéssel zárta az OTP, a napon belüli csúcs a 9066 forintos árfolyamszinten volt. Ezt követően ma általánosságban csökkent a befektetők lelkesedése a nemzetközi piacokon is, így az OTP részvényei ma 2,5 százalékos mínuszban vannak.

otp1019

A technikai képet figyelembe véve megállapítható, hogy a bank részvényeinek egy augusztus óta tartó csökkenő trendből sikerült kitörnie, a tegnapi 9000 forint fölötti záróértékre pedig több mint egy hónapja, szeptember 12.-e óta nem volt példa a bank részvényeiben.

otp

Az összkép ennél azért csúnyább

Az idei évben az OTP grafikonja a mostani emelkedés ellenére sem fest túl jó képet, a bank részvényei 46,8 százalékos mínuszban vannak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés