Előfizetői tartalom

Megtépték az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Bár a múlt hét második felében, valamint ennek a hétnek az elején láttunk egy komolyabb felpattanást a tőzsdéken, azért távolabbról nézve továbbra is jellemzően negatív hangulat uralkodott a globális részvénypiacokon, hiszen a magas infláció, a jegybanki szigorítás és a növekedéssel kapcsolatos aggályok dominálták a befektetői hangulatot. Emellett elindult a második negyedéves gyorsjelentési szezon, amely eddig vegyes eredményeket hozott, az Adidast például csúnyán megütötték a cég profit warningja után, a Snapchat pedig az értékének negyedét elvesztette, miután lassuló hirdetési bevételekre figyelmeztetett. Ami a részvényindexeket illeti, estek ma az európai tőzsdék, beleértve a magyar piacot is, az USA-ban viszont kisebb ralit produkáltak a vezető tőzsdék.

2022. október 21. 22:18 Megosztás Erőteljes emelkedéssel zárult a pénteki kereskedés Az amerikai részvényindexek kivétel nélkül nagyobb erősödést produkáltak a hét utolsó kereskedési napján: a Nasdaq értéke 2,3 százalékot, az S&P 500 értéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés