Előfizetői tartalom

Rekordot döntöttek az iPhone-eladások, de mégsem felhőtlen az öröm az Apple-nél

Portfolio
Az Apple csütörtökön este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentése a szektort érintő nehézségek ellenére felülmúlta az elemzők várakozásait. Az ünnepi, negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzés azonban borúsabb volt: bár konkrét számokat nem közöltek, az Apple-nél mégis úgy gondolják, hogy a bevételnövekedés 8 százalék alá fog esni a soron következő negyedévben. Bár az előrejelzés itt is gyenge volt, a tőzsdei reakció közel sem volt olyan heves, mint az Amazon esetében, amelynek borzalmas negyedik negyedéves kilátásai közel 20 százalékos esést okoztak a vállalat részvényeiben.

Összességében a negyedéves bevétel 8 százalékkal 90,1 milliárd dollárra nőtt, ami meghaladta a 88,9 milliárd dolláros becsléseket. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a CNBC-nek elmondta, hogy az erős dollár nélkül "kétszámjegyű" növekedést ért volna el a cég. Az egyes szegmenseket tekintve: Az iPhone-bevételek 9,7 százalékkal 42,6 milliárd dollárra nőttek, ami elmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés