Előfizetői tartalom

Összeomlottak a koronavírus-vakcina értékesítések a Pfizer partnerénél

Portfolio
Nagyot esett a Pfizer partnere, a koronavírus-vakcinájáról ismert BioNTech bevétele és eredménye a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi szintről – derül ki a cég negyedéves jelentéséből. Viszont valamivel optimistább kilátásokat fogalmaztak meg az idei évre a cégvezetők, aminek hatására több mint 3 százalékos pluszba ugrott a részvény a mai kereskedésben.

Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor a koronavírus elleni oltások gőzerővel zajlottak a világban, 43 százalékos bevételcsökkenést könyvelt el a vállalat, most 3,46 milliárd eurós bevétellel zárta a negyedévet. Nettó eredménye 1,78 milliárd euróra rúgott, ami pedig 44 százalékkal alacsonyabb, mint 2021. harmadik negyedévében. A menedzsment közlése szerint ahogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés