Előfizetői tartalom

Drasztikusan visszaeshet a fogyasztás a Zwack szerint

Portfolio
A hazai prémium szeszesital fogyasztás az elmúlt néhány évben bővült Magyarországon, melyet a pandémia a 2020-as évben jelentősen visszavetett. A közelmúltban tapasztalható fellendülés után a fogyasztás eddigi növekvő trendjét a magas infláció, a magasabb polci árak és a megemelt adók egyre érzékelhetőbb módon lefékezték – írja a Zwack frissen megjelent negyedéves jelentésében. A működési környezetben tapasztalható kihívások a friss számokon is meglátszottak, hiszen az árbevétel és a profit is csökkent a tavalyi időszakhoz képest. Ennek ellenére a társaság továbbra is elérhetőnek tartja a korábban kitűzött célok elérését.

A növekvő ellenszél hatásai a vállalat második pénzügyi negyedéves számain is érződtek, hiszen az értékesítés nettó árbevétele 3,8 százalékkal visszaesett a tavalyi évhez képest. A 2022. július 1-től életbe lépett adóváltozások következtében a szesz jövedéki adója közel 70 százalékkal emelkedett, ugyanakkor megszűnt a népegészségügyi termékadó (NETA) fizetési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái