Előfizetői tartalom

Drasztikusan visszaeshet a fogyasztás a Zwack szerint

Portfolio
A hazai prémium szeszesital fogyasztás az elmúlt néhány évben bővült Magyarországon, melyet a pandémia a 2020-as évben jelentősen visszavetett. A közelmúltban tapasztalható fellendülés után a fogyasztás eddigi növekvő trendjét a magas infláció, a magasabb polci árak és a megemelt adók egyre érzékelhetőbb módon lefékezték – írja a Zwack frissen megjelent negyedéves jelentésében. A működési környezetben tapasztalható kihívások a friss számokon is meglátszottak, hiszen az árbevétel és a profit is csökkent a tavalyi időszakhoz képest. Ennek ellenére a társaság továbbra is elérhetőnek tartja a korábban kitűzött célok elérését.

A növekvő ellenszél hatásai a vállalat második pénzügyi negyedéves számain is érződtek, hiszen az értékesítés nettó árbevétele 3,8 százalékkal visszaesett a tavalyi évhez képest. A 2022. július 1-től életbe lépett adóváltozások következtében a szesz jövedéki adója közel 70 százalékkal emelkedett, ugyanakkor megszűnt a népegészségügyi termékadó (NETA) fizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés