Előfizetői tartalom

Dollármilliárdos listát hoztak le a klímacsúcson a tényleg hasznos zöld projektekről

Portfolio
A finanszírozásról szól a harmadik nap az ENSZ COP27 klímakonferenciáján. A Reuters beszámolója alapján a szakértők délutánra közzétettek egy 120 milliárd dollár értékű projektlistát, ami olyan támogatható beruházásokat tartalmaz, amelyek a szegényebb országok károsanyag-kibocsátását segíthetnének csökkenteni, illetve segíthetnék az alkalmazkodóképességüket fejleszteni a globális felmelegedéssel szemben.

Az alacsony és közepes jövedelmű országoknak szánt pénzek eljuttatása az ENSZ éghajlat-változási tárgyalásainak középpontjában már régóta szerepel, a cél az lenne, hogy az infrastruktúra fejlődjön ezekben az országokban, így például a fosszilis tüzelőanyagokat megújuló energiatermelő berendezések váltsák fel. Eddig azonban lassan történt bármilyen előrelépés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés