Előfizetői tartalom

15 millió forintra büntette az Equilort az MNB

Portfolio
Az MNB összesen több mint 15 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, egyebek közt befektetési tanácsadás, az informatikai területen feltárt problémák miatt. A jegybank határidők kitűzésével kötelezte a társaságot a jogsértések orvoslására. Az intézkedések nem érintik az ügyfelek értékpapír-állományát és pénzeszközeit, amelyek teljes mértékben rendelkezésre állnak – olvasható az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korlátozott terjedelmű átfogó vizsgálatot végzett az Equilor Befektetési Zrt.-nél (Equilor, társaság), eljárása során a 2019. szeptember 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot áttekintve. A vizsgálat feltárta, hogy az Equilor bizonyos ügyfelek esetében nem tett eleget az előzetes tájékozódási kötelezettségének, illetve befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés