Előfizetői tartalom

Milliós bérek a magyar informatikusoknál, nem omlott össze a magyar munkaerőpiac

Portfolio
A globális IT-munkaerőpiaci kereslet tavasz óta jelentős visszaesést mutat, szeptemberig meredeken csökkent a naponta feladott, fejlesztőket kereső álláshirdetések száma, a mélyponthoz képest mostanra valamelyest javult a helyzet. Magyarországon ugyanakkor a DevQuarterly nevű, kifejezetten az IT-munkaerőpiacot elemző cég szerint egyelőre nem várható nagyobb leépítés hullám, az általuk vizsgált cégek jelentős része kimondottan bővítésre készül és náluk még a magas bérszintek is megmaradnak. A piac tetején a junior bruttó IT-bérek 690-885 ezer forintos sávban mozognak jellemzően, míg az expert pozíciókban 1,4-1,9 millió forintos sáv jellemző.

A DevQuarterly riportja szerint a globális adatok május óta mérséklődő keresletet mutatnak IT-szakemberek iránt. Szeptemberig meredeken, kétharmadával csökkent a naponta feladott, kimondottan fejlesztőket kereső álláshirdetések száma. Ez a visszaesés azóta egyharmad körülire mérséklődött, ezt látjuk a lenti grafikonon. A magyar IT-piac a napi átlag száz körüli álláshirdetésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés