Előfizetői tartalom

"Sajnálom, elrontottam" - Így omlott össze a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje

Portfolio
Nem mondhatjuk erre az évre, hogy könnyű lenne a tőzsdei befektetők számára, de a kriptopiacra különösen rájár a rúd, hiszen amellett, hogy számos eszköz az értékének nagyrészét elveszítette idén, az iparági szereplők közül sokan bedobták a törölközők likviditási problémák miatt. A legújabb áldozata a kriptopiaci lavinának a héten az FTX kriptotőzsde volt, amelynek problémái az egész piacon hullámokat keltettek. A hét elején az ügyfelek azzal szembesültek, hogy nem tudják kivenni a pénzüket a tőzsdéről, majd a megmentőként jelentkező Binance inkább elengedte a céget, miután belenézett cég kimutatásaiba, és a pont az i-re végül azzal került fel, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb kriptotőzsdéjének számítió FTX csődöt jelentett.

Az FTX összeomlása A kriptoipar egyik legelismertebb alakja, Sam Bankman-Fried által vezetett FTX kriptotőzsdéről egészen a közelmúltig úgy gondolták, hogy jó formában van. Januárban a vállalat 400 millió dolláros finanszírozási kört zárt, amiben többek között a Softbank is részt vett, és amely során 32 milliárd dollárra értékelték a vállalatot. Kedden viszont a tőzsde...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés