Előfizetői tartalom

Újabb pofon a becsődölt kriptotőzsdén: hackertámadást jelentettek

Portfolio
Több cikkben is beszámoltunk az FTX gyors padlóra kerüléséről: a hét elején a kriptotőzsde ügyfelei azzal szembesültek, hogy nem tudják kivenni a pénzüket a tőzsdéről, majd a megmentőként jelentkező Binance inkább elengedte a céget, miután belenézett cég kimutatásaiba, ezután a világ egyik legnagyobb és legismertebb kriptotőzsdéjének számítió FTX csődöt jelentett. Ennél is nagyobb lett a káosz szombatra, a Reuters beszámolója alapján ugyanis a kriptotőzsde közölte, hogy jogosulatlan hozzáférést észlelt, és elemzők szerint több száz millió dollárnyi eszköz került le a platformról "gyanús körülmények között".

Az FTX még pénteken jelentett csődöt, miután a kereskedők 72 óra alatt 6 milliárd dollárt vontak ki a platformról, és a rivális Binance tőzsde is lemondott a belengetett mentőakciójáról. Szombaton tovább folytatódott a káosz, amikor a kriptotőzsde közölte, hogy jogosulatlan hozzáférést észlelt. Az FTX vezérigazgatója, John J. Ray III szombaton azt mondta, hogy a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés