Előfizetői tartalom

A hajrában fordultak le az amerikai tőzsdék

Portfolio
Legfrissebb energiapiaci fejleményként Ursula von der Leyen nemrég úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió készen áll arra, hogy árplafon bevezetésére törekedjen az orosz olajra, az árszintről azonban még nem született döntés. Eközben Hszi Csin-ping kínai államfő a G20-csúcs előtt először találkozott Joe Biden amerikai elnökkel utóbbi hivatalba lépése óta, a találkozóra ma kiemelten figyelhetnek a befektetők. A találkozó során Biden többek között hangsúlyozta, hogy elkötelezett amellett, hogy nyitva tartsák a kommunikációs csatornát egymás között és hogy a két ország együtt tudjon dolgozni a sürgős globális kérdésekben. Újságírói kérdésre Biden úgy fogalmazott, hogy nem lesz új hidegháború, szerinte Kína nem fogja lerohanni Tajvant. Az európai börzéken óvatos emelkedést láthattunk, a magyar tőzsde is jól teljesített, míg a tengerentúlon vegyes mozgások látszottak, a korábbi emelkedésből végül lefordulat a tengerentúli börzék.

2022. november 14. 22:02 Megosztás Lefordultak a tőzsdék a zárásra A kereskedés utolsó egy órájában gyors fordulat következett be az amerikai tőzsdéken, és végül mínuszban zártak a vezető részvényindexek: a Dow 0,6 százalékkal került lejjebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés