Előfizetői tartalom

Retteghetnek a hamis zöld vállalásokat tevő cégek? - Szabályozás jöhet az önkéntes karbonkrediteknél

Portfolio
A vasárnapi beszámolók alapján nem haladnak jól az egyeztetések a COP27 klímacsúcson, túl sok a megoldandó probléma, és nehezen jutnak előre a tárgyalófelek ezekben. A Reuters beszámolója szerint így van ez a szén-dioxid-kibocsátás ellentételezésére szolgáló kreditek globális kereskedelmének technikai részleteit illetően is, ha ebben sem sikerül előrelépni, akkor veszélybe kerül az előző ülésen kitűzött 2023-as cél, amikortól már új rendszerben szabályoznák, hogy mely projektek tekinthetők ténylegesen szén-dioxid-kibocsátás-csökkentőnek.

Messze vannak még az országok attól, hogy megállapodjanak a szén-dioxid-kibocsátás ellentételezésére szolgáló kreditek globális kereskedelmének technikai részleteiről. A szén-dioxid-kompenzáció lehetővé teszi, hogy az országok vagy vállalatok másoknak fizessenek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséért, ezzel ellensúlyozva a saját kibocsátásukat....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái