Előfizetői tartalom

Újabb gyanús dolog derült ki a csődbe ment kriptotőzsdéről

Portfolio
Az Alameda Research kereskedőcég tokenek tömkelegét halmozta fel, mielőtt a múlt héten csődbement FTX kriptotőzsde bejelentette, hogy felveszi azokat a terméklistára - írja a Wall Street Journal. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy az FTX és a testvércégként működő Alameda közötti kapcsolat jóval szorosabb volt, mint azt a FTX múlt heti összeomlását megelőzően sejteni lehetett.

Az Argus elemző cég a nyilvános blokkláncadatokat elemezte, amiből kiderült, hogy 2021 eleje és az idei év márciusa között azokon a napokon, amikor az FTX közölte, hogy új tokeneket fog bevezetni a tőzsdére, az Alameda 18 ilyen bevezetésre kerülő tokenből nagyjából 60 millió dollár értékben tartott. A nyilvános adatok alapján a kriptovalutáknál probléma a tokenek tőzsdék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés