Előfizetői tartalom

Eljött ez is, eléri az amerikai vállalatokat a profitrém

Portfolio
A legnagyobb amerikai cégeket magában foglaló S&P 500 index vállalatainak több mint 90 százaléka már közzétette harmadik negyedéves eredményeit és a többség ezúttal is az elemzői várakozásokat meghaladó számokat közölt, a bevétel és az egy részvényre jutó eredmény tekintetében is 70 százalék körüli a felülteljesítési arány. Felhőtlennek mégsem mondható az időszak, a növekedés dinamikája ugyanis a leggyengébb lehet 2020 harmadik negyedéve óta és ha az energetika szektor nem lenne, abban az esetben már csökkenne az S&P 500 index vállalatainak összesített eredménye - derül ki a FactSet összefoglalójából.

Az S&P 500 indexben szereplő vállalatok 91 százaléka publikálta már 2022 július-szeptemberi időszakának számait.

Az eddig jelentő vállalatok 71 százaléka felülteljesítette az elemzői konszenzust a bevételek tekintetében, 69 százalék pedig az EPS szintjén okozott kellemes meglepetést.

Ez valamivel gyengébb arány, mint a hosszabb távú átlag, az elmúlt 10 év jelentési szezonjaiban átlagosan a cégek 73 százaléka publikált a várakozásokat felülmúló számokat. Profitszinten átlagban 1,8 százalék a felülteljesítés mértéke, ami szintén elmarad a historikus átlagtól, az utóbbi 10 évben ugyanis a cégek átlagosan 6,5 százalékkal haladták meg az előzetes EPS-konszenzust. Jellemző az idei jelentési szezonra nézve, hogy amelyik cég alulteljesítette a várakozásokat, az jelentősen elmaradt a várt számoktól.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés